3D-tulostuskynät olivat hittijuttu LUTra-festareilla

MFG 4.0-hanke oli mukana LUTra-festareilla, joilla vieraili 750 lasta opettajineen. LUTra on LUT-yliopistolla järjestettävä tapahtuma kaupungin kaikille 5.-luokkalaisille ja osa valtakunnallista Pikkuyrittäjä-konseptia. Päivän aikana oppilailla oli mahdollisuus nähdä ja kokea erilaisia rasteja, joissa yhdistyy yrittäjyyskasvatus ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

MFG 4.0:n rastilla oli kokeiltavana erilaisia 3D-kyniä. Kyniä voidaan pitää ensimmäisenä askeleena kohti 3D-tulostuksen maailmaa.
Päivän aikana rastilla oli tungosta ja lasten mielikuvitukselliset hahmot ja muodot piirtyivät aluspaperilta ylöspäin. Muutama opettajakin uskaltautui kokeilemaan kynien mahdollisuuksia samalla ideoiden, miten niitä voisi hyödyntää esimerkiksi kuvaamataidon ja teknisen työn tunnilla.

Nopeasti LUTra-vieraamme huomasivat, että kolmiulotteisten muotojen tekeminen vaatii hyvää suunnittelua, luovuutta ja kärsivällisyyttä. Puhuimme lasten kanssa päivän aikana 3D-tulostuksesta, käytetyistä materiaaleista ja kynien turvallisuudesta. Moni iloinen ja tyytyväinen lapsi totesi rastin olleen ”ihan parasta”.  

Marika Hirvimäki

projektitutkija, LUT-yliopisto

Tweet