Näytteilleasettajat 3D-tulostusseminaari 2.12.2020


Ajatec Prototyping Oy

[email protected]
Puh.+358 2900 91001
Aholantie 17
21290 Rusko, Finland

Ajatec – Kumppanisi tänään ja tulevaisuudessa
“Suomen pisin kokemus 3D-tulostuksessa sekä digitaalisessa valmistuksessa nostaa Ajatecin kärkisijalle luotettavaa ja osaavaa kumppania valitessa. Käytössämme olevan koneiston laajuuden hakiessa vertaistaan yhdessä huippuun hiotun ammatitaitomme kanssa pystymme tuottamaan äärimmäisen laadukkaat ja viimeistellyt lopputuotteet. Käytämme vain teollisuustason 3D-menetelmiä.
Kokonaisratkaisuihimme kuuluu, 3D-valmistuksen lisäksi, kappaleiden viimeistely ja jälkityöstö asiakkaan vaatimusten mukaisesti. 3D tulostin ei valmista osaa valmiiksi, vaan tarvitaan viimeistelyä jolla luodaan pintastruktuurit sekä oikeat värisävyt. Tämä vaatii monasti vuosien kokemuksen jotta lopputuloksesta saadaan hyvä.
Toimittamiamme osia käytetään suomalaisen teollisuuden ideoiden verifiointiin, heidän toiminnallisiin testeihin sekä piensarjojen kokoonpanoissa mutta myös markkinointitarpeisiin messuilla ja yritysten näyttelytiloissa.
Pitkän kokemuksen perusteella, minulla on luottavainen olo henkilökuntaamme ja kykyymme vastatat asiakkaiden meille esittämiin teknisiin haasteisiin. Teemme joka päivä ihmeitä kun onnistumme yhdistämään asiakkaiden tiukat aikataulut ja laadulliset vaatimukset.”

Odotan innolla yhteistyötä kanssanne!

Dan Björklöf, Toimitusjohtaja

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.Delva Oy

[email protected]
Puh. +358 50 314 3487
Laajamäentie 2,
13430 Hämeenlinna, Finland

“Delva Oy on kokenut osaaja ja kumppani teollisuuden metallitulostamisessa. Tulostuspalvelun lisäksi tarjoamme pintaa syvemmälle menevää yhteiskehittämistä optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Metallien 3D-tulostaminen tuo valmistamisen keinovalikoimaan uuden ulottuvuuden ja mahdollistaa täysin uudenlaiset rakenteet ja ratkaisut. Delva Oy verkostoineen tukee yrityksiä liikkeelle lähdöstä valmiisiin, tarvittaessa jälkikäsiteltyihin komponentteihin. Syvä materiaaliosaaminen, Suomen laajin materiaalitarjonta ja näkemyksellisyys auttavat kasvattamaan tulostuksesta saatavia hyötyjä merkittävästi. Delva Oy:ltä metallitulosteet kovaan käyttöön.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.


Deskartes

[email protected]
Puh. +358 400 70 70 42
Asentajankatu 5
00880 Helsinki

“DeskArtes Oy on yksi ensimmäisistä erityisesti 3D-tulostukseen tarkoitettujen ohjelmistojen valmistajista maailmanlaajuisesti. Yritys on kehittänyt ja myynyt 3D-tulostusohjelmistoja jo 90-luvulta lähtien. DeskArtesin ohjelmistoja on vuosien aikana käytetty laajasti 3D-mallien korjaukseen sekä yksiväristen että värillisten 3D-tulostettujen kappaleiden valmistuksessa (esim. Stratasys FDM ja 3D Systems CJP -koneet) . Tällä hetkellä yrityksen ohjelmistot tarjovat helppokäyttöiset ratkaisut myös metalli, stereolithografia ja DLP-prosesseilla valmistettavien 3D-mallien korjaukseen, muokkaamiseen, tukemiseen ja viipalointiin. DeskArtes myy tuotteitaan maailmanlaajuisesti jälleenmyyjien ja eri AM-laitevalmistajien kautta sekä suoraan asiakkaille webin välityksellä.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.


EP-TeQ Oy

[email protected]
Puh. +358 40 750 4113 Puolikkotie 8,
02230 ESPOO, FINLAND

EP-TeQ on teollisuuden tuotanto- ja testauslaitteiden maahantuontiin ja tekniseen tukeen erikoistunut yritys, jonka toimialueena on Pohjoismaat ja Baltianmaat. Erikoisalueemme on elektroniikkateollisuus, mutta monet tuotteistamme sopivat myös 3D-tulostuksen tarpeisiin, kuten röntgenlaitteet, konenäkösovellukset ja ilmanpuhdistimet.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.


Etteplan

[email protected]
p. +358 10 3070

“Etteplanin palveluissa yhdistyvät älykkäät työtavat ja tinkimätön keskittyminen käsillä olevaan tehtävään. Teknologia-asiantuntijamme tekevät tuotteistanne ja palveluistanne älykkäämpiä uusimpien teknologisten innovaatioiden ja prosessien avulla.

Etteplan on panostanut 3D-tulostuksen suunnitteluosaamiseen erittäin voimakkaasti ja omaa Pohjoismaiden parhaan suunnittelukyvykkyyden tällä saralla.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.


Johannas.vilkas.shop

“Johannas on alkuvuonna startannut nettikauppa, jossa on myynnissä itsesuunniteltuja tuotteita, käsityöharrastajien apuvälineistä sisustustuotteisiin. Johannas-kaupan takana on liiketalouden tradenomiopiskelija Johanna Koski, jolla on pitkä historia pehmeistä materiaaleista, sekä laaja-alainen ymmärrys tarvikkeista joita käsitöitä tekevät voivat tarvita. Päämateriaalina on kasvipohjainen biohajoava PLA-muovi sekä kestävämpi ja desinfioitavampi PETG. Johanna tekee myös tuotesuunnittelua asiakkaan tilauksesta ja ideoi jatkuvasti uusia tuotteita.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

[email protected]
Puh. +358 40 190 5298

“Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – on siellä missä tapahtuu ja luodaan uutta. Kampuksena on koko maailma. Kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna.

Elektroniikan 3K-tehdas/ Xamk Savonlinna: Ajanmukaisella elektroniikan kehitysympäristöllämme pystymme tarjoamaan monipuolisia tuotekehitys- ja valmistuskokonaisuuksia; suunnittelusta protokappaleisiin, sarjatuotannosta lopputestauksiin.”


LAB / TwinInno/LAB University of Applied Sciences

“TwinInno keskittyy rakentamaan PK-yritysten innovaatioprosesseja tukevia toimintamalleja LAB-ammattikorkeakoulun alueella
Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä.”


LUT Laser & AM LAB

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. LUT has outstanding feature of successfully integrating expertise in technology and economics. We produce problem solvers, and provide solutions to global environmental and economic challenges. We focus our R&D on demanding topical issues such as mitigation of climate change, sustainability of clean water and energy, industrial transition & IoT and circular economy. Research group of Laboratory of Laser Processing and Additive Manufacturing is doing R&D on development of future manufacturing technologies. One of the focus areas is 3D printing of metals and digital production. Our research embraces whole manufacturing path from initial design to virtual simulation and final manufacturing of parts, functionality of the part being the primary design focus. Advanced software tools help to create parts with unique design and improved manufacturability. Research done aims to help students and companies to develop skills for shaping the future they want, one layer at a time.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

RoboCamp-Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan

Päivi Ovaska, projektipäällikkö, Saimaan ammattiopisto Sampo
[email protected]
Puh. +358 40 670 0168

Saimaan ammattiopisto Sampon, LAB-ammattikorkeakoulun, LUT-yliopiston, Imatran seudun kehitysyhtiö KEHY:n ja Etelä-Karjalan kesäyliopiston kanssa rakennamme yhteisessä hankkeessamme testaus-, kehittämis- ja innovaatioympäristön, jossa

 • alueen yritykset ja oppilaitokset voivat yhdessä luoda toimintamalleja ja osaamista teollisuus- ja ohjelmistorobotiikasta.
 • alueen pk-yritysten mahdollisuudet osaavan työvoiman saantiin lisääntyvät

Hankkeen jälkeen toimintaa jatkaa ja kehittää edelleen alueen yrittäjien yhteinen Robocamp ry.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.Titako Oy

[email protected]
Puh. +358400999059
Vehnämyllynkatu 6, 33560 Tampere, Finland

“Meillä on vankka osaaminen 3D –ympäristöistä (yli 30 vuotta). Aloitimme 3D-digitoinnin (3D skannauksen) vuonna 2014. Olemme 3D-skannanneet monenlaisia kohteita muinaisesineistä autorenkaiden kautta jätemurskainten turpiineihin. Tuloksia on käytetty käänteisvalmistukseen ja laadunvalvontaan.”

Osaamisemme kattaa:

 • lastuavien työstökoneiden NC-ohjelmointijärjestelmät
 • konsultointia: CAD/CAM-integrointi, valmistuksen tiedonhallinta
 • konsultointia: NC -ohjelmointijärjestelmän hankinta
 • menetelmäsuunnittelua, koulutuksia, ylläpitopalveluja
 • postprosessorit CLDATAA ja APTIA tuottaviin järjestelmiin
 • robottien NC-ohjelmointia
 • 3D-digitointi- ja 3D mittauspalvelua

Voimme palvella 3D tulostusta kaipaavia asiakkaita tekemällä heidän kohteistaan digitaalisia kaksosia (3D-malleja), jotka voidaan valmistaa tulostamalla.

Lisätietoa saat www.3d-kuvaamo.fi sivuiltamme.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.


voestalpine High Performance Metals Finland Oy Ab

[email protected]
Puh. +358 40 724 7056
Ritakuja 1
01740 Vantaa, Finland

”Uddeholm on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja ja osa itävaltalaista voestalpine konsernia. Olemme olleet jo 350 vuotta terästeknologian eturintamassa. Me Uddeholmilla uskomme 3D-tulostuksen olevan osa työkaluvalmistuksen tulevaisuutta. Tiedämme sen olevan jo nykypäivää. Siksi Uddeholm pyrkii kehittämään erityisesti työkaluihin soveltuvia printattavia teräslaatuja. Meidän kauttamme saat myös tulostuspalveluita ja apua työvälineen suunnitteluun.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

[email protected]
+358 10 8200500
Osuusmyllynkatu 3 
33700 Tampere, Finland                                             

“Vossi Group Oy on älykkään tuotannon kumppani sekä johtava teollisien 3D-tulostusratkaisujen sekä niiden elinkaaripalveluiden toimittaja Suomessa ja Baltiassa. Edustamme mm. SLM Solutions 3D-metallitulostimia, Markforged 3D-komposiitti- ja metallitulostimia, Nexa3D ultranopeita 3D-muovitulostimia, BigRep 3D-muovitulostimia sekä Geferetec suorakerrostus 3D-metallitulostimia.

Ajatec Prototyping Oy

Puh.+358 2900 91001
Aholantie 17
21290 Rusko, Finland

 

Ajatec – Kumppanisi tänään ja tulevaisuudessa
“Suomen pisin kokemus 3D-tulostuksessa sekä digitaalisessa valmistuksessa nostaa Ajatecin kärkisijalle luotettavaa ja osaavaa kumppania valitessa. Käytössämme olevan koneiston laajuuden hakiessa vertaistaan yhdessä huippuun hiotun ammatitaitomme kanssa pystymme tuottamaan äärimmäisen laadukkaat ja viimeistellyt lopputuotteet. Käytämme vain teollisuustason 3D-menetelmiä.
Kokonaisratkaisuihimme kuuluu, 3D-valmistuksen lisäksi, kappaleiden viimeistely ja jälkityöstö asiakkaan vaatimusten mukaisesti. 3D tulostin ei valmista osaa valmiiksi, vaan tarvitaan viimeistelyä jolla luodaan pintastruktuurit sekä oikeat värisävyt. Tämä vaatii monasti vuosien kokemuksen jotta lopputuloksesta saadaan hyvä.
Toimittamiamme osia käytetään suomalaisen teollisuuden ideoiden verifiointiin, heidän toiminnallisiin testeihin sekä piensarjojen kokoonpanoissa mutta myös markkinointitarpeisiin messuilla ja yritysten näyttelytiloissa.
Pitkän kokemuksen perusteella, minulla on luottavainen olo henkilökuntaamme ja kykyymme vastatat asiakkaiden meille esittämiin teknisiin haasteisiin. Teemme joka päivä ihmeitä kun onnistumme yhdistämään asiakkaiden tiukat aikataulut ja laadulliset vaatimukset.” Odotan innolla yhteistyötä kanssanne!

Dan Björklöf, Toimitusjohtaja

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Delva Oy

 

[email protected]
Puh. +358 50 314 3487
Laajamäentie 2,
13430 Hämeenlinna, Finland

 

“Delva Oy on kokenut osaaja ja kumppani teollisuuden metallitulostamisessa. Tulostuspalvelun lisäksi tarjoamme pintaa syvemmälle menevää yhteiskehittämistä optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Metallien 3D-tulostaminen tuo valmistamisen keinovalikoimaan uuden ulottuvuuden ja mahdollistaa täysin uudenlaiset rakenteet ja ratkaisut. Delva Oy verkostoineen tukee yrityksiä liikkeelle lähdöstä valmiisiin, tarvittaessa jälkikäsiteltyihin komponentteihin. Syvä materiaaliosaaminen, Suomen laajin materiaalitarjonta ja näkemyksellisyys auttavat kasvattamaan tulostuksesta saatavia hyötyjä merkittävästi. Delva Oy:ltä metallitulosteet kovaan käyttöön.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Deskartes

[email protected]
Puh. +358 400 70 70 42
Asentajankatu 5
00880 Helsinki 

 

““DeskArtes Oy on yksi ensimmäisistä erityisesti 3D-tulostukseen tarkoitettujen ohjelmistojen valmistajista maailmanlaajuisesti. Yritys on kehittänyt ja myynyt 3D-tulostusohjelmistoja jo 90-luvulta lähtien. DeskArtesin ohjelmistoja on vuosien aikana käytetty laajasti 3D-mallien korjaukseen sekä yksiväristen että värillisten 3D-tulostettujen kappaleiden valmistuksessa (esim. Stratasys FDM ja 3D Systems CJP -koneet) . Tällä hetkellä yrityksen ohjelmistot tarjovat helppokäyttöiset ratkaisut myös metalli, stereolithografia ja DLP-prosesseilla valmistettavien 3D-mallien korjaukseen, muokkaamiseen, tukemiseen ja viipalointiin. DeskArtes myy tuotteitaan maailmanlaajuisesti jälleenmyyjien ja eri AM-laitevalmistajien kautta sekä suoraan asiakkaille webin välityksellä.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

EP-TeQ Oy

[email protected]
Puh. +358 40 750 4113 Puolikkotie 8,
02230 ESPOO, FINLAND

 

EP-TeQ on teollisuuden tuotanto- ja testauslaitteiden maahantuontiin ja tekniseen tukeen erikoistunut yritys, jonka toimialueena on Pohjoismaat ja Baltianmaat. Erikoisalueemme on elektroniikkateollisuus, mutta monet tuotteistamme sopivat myös 3D-tulostuksen tarpeisiin, kuten röntgenlaitteet, konenäkösovellukset ja ilmanpuhdistimet.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Etteplan

[email protected]
p. +358 10 3070

 

“Etteplanin palveluissa yhdistyvät älykkäät työtavat ja tinkimätön keskittyminen käsillä olevaan tehtävään. Teknologia-asiantuntijamme tekevät tuotteistanne ja palveluistanne älykkäämpiä uusimpien teknologisten innovaatioiden ja prosessien avulla.
Etteplan on panostanut 3D-tulostuksen suunnitteluosaamiseen erittäin voimakkaasti ja omaa Pohjoismaiden parhaan suunnittelukyvykkyyden tällä saralla.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Johannas.vilkas.shop

 

 

“Johannas on alkuvuonna startannut nettikauppa, jossa on myynnissä itsesuunniteltuja tuotteita, käsityöharrastajien apuvälineistä sisustustuotteisiin. Johannas-kaupan takana on liiketalouden tradenomiopiskelija Johanna Koski, jolla on pitkä historia pehmeistä materiaaleista, sekä laaja-alainen ymmärrys tarvikkeista joita käsitöitä tekevät voivat tarvita. Päämateriaalina on kasvipohjainen biohajoava PLA-muovi sekä kestävämpi ja desinfioitavampi PETG. Johanna tekee myös tuotesuunnittelua asiakkaan tilauksesta ja ideoi jatkuvasti uusia tuotteita.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

“Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – on siellä missä tapahtuu ja luodaan uutta. Kampuksena on koko maailma. Kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna.

Elektroniikan 3K-tehdas/ Xamk Savonlinna: Ajanmukaisella elektroniikan kehitysympäristöllämme pystymme tarjoamaan monipuolisia tuotekehitys- ja valmistuskokonaisuuksia; suunnittelusta protokappaleisiin, sarjatuotannosta lopputestauksiin.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

LAB / TwinInno/LAB University of Applied Sciences

[email protected]

 

“TwinInno keskittyy rakentamaan PK-yritysten innovaatioprosesseja tukevia toimintamalleja LAB-ammattikorkeakoulun alueella
Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

LUT Laser & AM LAB

 

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. LUT has outstanding feature of successfully integrating expertise in technology and economics. We produce problem solvers, and provide solutions to global environmental and economic challenges. We focus our R&D on demanding topical issues such as mitigation of climate change, sustainability of clean water and energy, industrial transition & IoT and circular economy. Research group of Laboratory of Laser Processing and Additive Manufacturing is doing R&D on development of future manufacturing technologies. One of the focus areas is 3D printing of metals and digital production. Our research embraces whole manufacturing path from initial design to virtual simulation and final manufacturing of parts, functionality of the part being the primary design focus. Advanced software tools help to create parts with unique design and improved manufacturability. Research done aims to help students and companies to develop skills for shaping the future they want, one layer at a time.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

RoboCamp-Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan

Päivi Ovaska, projektipäällikkö, Saimaan ammattiopisto Sampo
[email protected]
Puh. +358 40 670 0168

 

Saimaan ammattiopisto Sampon, LAB-ammattikorkeakoulun, LUT-yliopiston, Imatran seudun kehitysyhtiö KEHY:n ja Etelä-Karjalan kesäyliopiston kanssa rakennamme yhteisessä hankkeessamme testaus-, kehittämis- ja innovaatioympäristön, jossa

 • alueen yritykset ja oppilaitokset voivat yhdessä luoda toimintamalleja ja osaamista teollisuus- ja ohjelmistorobotiikasta.
 • alueen pk-yritysten mahdollisuudet osaavan työvoiman saantiin lisääntyvät

 

Hankkeen jälkeen toimintaa jatkaa ja kehittää edelleen alueen yrittäjien yhteinen Robocamp ry.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Titako Oy

[email protected]
Puh. +358400999059
Vehnämyllynkatu 6, 33560 Tampere, Finland

 

“Meillä on vankka osaaminen 3D –ympäristöistä (yli 30 vuotta). Aloitimme 3D-digitoinnin (3D skannauksen) vuonna 2014. Olemme 3D-skannanneet monenlaisia kohteita muinaisesineistä autorenkaiden kautta jätemurskainten turpiineihin. Tuloksia on käytetty käänteisvalmistukseen ja laadunvalvontaan.”

Osaamisemme kattaa:

 • lastuavien työstökoneiden NC-ohjelmointijärjestelmät
 • konsultointia: CAD/CAM-integrointi, valmistuksen tiedonhallinta
 • konsultointia: NC -ohjelmointijärjestelmän hankinta
 • menetelmäsuunnittelua, koulutuksia, ylläpitopalveluja
 • postprosessorit CLDATAA ja APTIA tuottaviin järjestelmiin
 • robottien NC-ohjelmointia
 • 3D-digitointi- ja 3D mittauspalvelua

Voimme palvella 3D tulostusta kaipaavia asiakkaita tekemällä heidän kohteistaan digitaalisia kaksosia (3D-malleja), jotka voidaan valmistaa tulostamalla.

 

Lisätietoa saat www.3d-kuvaamo.fi sivuiltamme.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

voestalpine High Performance Metals Finland Oy Ab

 

[email protected]
Puh.
+358 40 724 7056
Ritakuja 1
01740 Vantaa, Finland

 

”Uddeholm on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja ja osa itävaltalaista voestalpine konsernia. Olemme olleet jo 350 vuotta terästeknologian eturintamassa. Me Uddeholmilla uskomme 3D-tulostuksen olevan osa työkaluvalmistuksen tulevaisuutta. Tiedämme sen olevan jo nykypäivää. Siksi Uddeholm pyrkii kehittämään erityisesti työkaluihin soveltuvia printattavia teräslaatuja. Meidän kauttamme saat myös tulostuspalveluita ja apua työvälineen suunnitteluun.”

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.

[email protected]
+358 10 8200500
Osuusmyllynkatu 3 
33700 Tampere, Finland  

Vossi Group Oy on älykkään tuotannon kumppani sekä johtava teollisien 3D-tulostusratkaisujen sekä niiden elinkaaripalveluiden toimittaja Suomessa ja Baltiassa. Edustamme mm. SLM Solutions 3D-metallitulostimia, Markforged 3D-komposiitti- ja metallitulostimia, Nexa3D ultranopeita 3D-muovitulostimia, BigRep 3D-muovitulostimia sekä Geferetec suorakerrostus 3D-metallitulostimia.

Esitys aukeaa klikkaamalla kuvaa.